Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
24 - Twentyfour képes leírás - Tv sorozatok.tlap.hu
részletek »

24 - Twentyfour - Tv sorozatok.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: tv-sorozat.tlap.hu » 24 - Twentyfour
Keresés
Találatok száma - 4 db
24 (televíziós sorozat)

24 (televíziós sorozat)

A 24 egy, az Egyesült Államokban futó akciósorozat, a Fox csatorna produkciójában. A főszereplő Jack Bauer, aki egy CTU (Counter Terrorist Unit, azaz terrorista-elhárító egység) nevű kitalált ügynökséget segítve dolgozik Los Angelesben, és itt folytatja a nyomozásokat. Minden epizód egy óra történéseit meséli el, és minden évad 24 epizódból áll (egy évad egy napnak felel meg). A sorozat gyakran alkalmazza az osztott képernyős technikát, amely segítségével egyidejűleg mutatja a különböző szereplőket és cselekményszálakat.

24 a tv-sorozat

24 a tv-sorozat

Terroristák az egyik elnökjelölt életére törnek. Az ügyben nyomozó Jack Bauer szövetségi ügynök lányát elrabolták, s a kollégáinak lehet, hogy mindkettőhöz közük van. A Los Angeles-i Terrorelhárítás (CTU) vezető ügynöke, Jack Bauer éjfélkor telefonhívást kap munkahelyéről. Hírszerzési információk szerint a nap folyamán merényletet fognak megkísérelni a kaliforniai elnöki előválasztáson résztvevő David Palmer szenátor ellen, aki az első fekete elnökjelölt lehet az Egyesült Államok történetében. Jacknek és kollégáinak meg kell előzniük a tragédiát. Bauer senkiben sem bízhat, mert vannak arra utaló jelek, hogy a terroristákat valaki a szervezeten belülről is segíti.

24 sorozat (2001)

24 sorozat (2001)

A történet 24 óra alatt játszódik, nulla órától éjfélig, s minden egyes epizódja - a valós idő szerint - egy-egy óra történéseit öleli fel. Az események hátterében egy politikai cselszövés áll: a kaliforniai előválasztás előestéjén riasztják a titkosszolgálatot, hogy az egyik elnökjelölt ellen merénylet készül. A bérgyilkosról mindössze annyit tudnak, hogy külföldi, aki megbízását az amerikai kormány egyik tagjától kapta. A merénylőről hamarosan az is kiderül, hogy kapcsolatai a titkosszolgálatnál is vannak.

Jön a 24, Jack Bauer is mosolyog

Jön a 24, Jack Bauer is mosolyog

Hét év alatt több tömegkatasztrófát, merényletet, válogatott gazságot akadályozott meg Jack Bauer, de Sutherland - aki moziban nem volt túl sikeres, legalábbis sokkal kevésbé, mint apja, Donald - a New York Postnak arról beszélt, hogy nem fárad, s bár jelenleg a nyolcadik szezon vége foglalkoztatja, egy kilencedik évadnak is nagyon szívesen nekivágna, mivel élete nagy ajándékának tartja, hogy a 24-et forgathatja. "Ez teljesen nyitott dolog. Mindig azt mondtam, hogy amíg az emberek azt akarják, hogy csináljuk, amíg az emberek nézni akarják, addig visszatérünk. A forgatókönyv megírása ugyanakkor sokkal nehezebb feladat, mint a színészkedés" - vélte. Nem a pénz miatt bólintott rá a folytatásra. "Nem volt szükségem arra, hogy visszatérjek. De én vissza akartam jönni. Imádom ezt a sorozatot" - tette hozzá.

Tuti menü