Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Knight Rider képes leírás - Tv sorozatok.tlap.hu
részletek »

Knight Rider - Tv sorozatok.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: tv-sorozat.tlap.hu » Knight Rider
Keresés
Találatok száma - 5 db
Knight Rider

Knight Rider

Televíziós ikonokból nincs hiány, az elmúlt 40-50 év alatt minden évre jutott legalább egy emlékezetes karakter. Így a 21. század derekán az übertahó, a sovinizmus minden fajtáját ismerő és aktívan alkalmazó (mégis mindenki által szerethető) Gregory House a közönség kedvenc, de a nyolcvanas évek derekán valósággal tobzódtunk a sorozatsztárokban. Klasszikus sorozatok a nyolcvanas évekből, Második felvonás: Knight Rider.

Knight Rider - Mitől sikersorozat?

Knight Rider - Mitől sikersorozat?

Magyarországon eddig négy csatorna, összesen hatszor vetítette, de Németországban szinte folyamatosan műsoron van. Alapötlete nagyon egyszerű, de valami miatt mégis megunhatatlan. Mi lehet a titka egy sikersorozatnak?

Knight Rider 2008

Knight Rider 2008

Három napja láttam a filmet, de így is nagyon meg kell erőltetnem magam, hogy valamire is visszaemlékezzek, annyira jellegtelen volt a cselekmény. A pénzéhes gonoszemberek megszerzik a csodafegyver terveit, hogy aztán gátlástalanul üzletelhessenek vele, csakhogy a tervező, aki a jócsaj főhős apja, előrelátóan lekódolta a terveket. Mit kell ilyenkor tenni? Elrabolni a lányt, és zsarolni apucit. Ezzel a tervvel indulnak a gonoszok, de beleütköznek K.I.T.T.-be (aki persze nem egyenlő a régivel - új és hiperszupermodern), apu egy másik fejlesztésébe. Ebből bomlik ki a történet fonala, amely aztán veszélyes kalandok során újra összeboronálja az Alapítványt.

Knight Rider a sorozat

Knight Rider a sorozat

Az autós superman sorozatának az ötlete Glen L. Larson fejéből pattant ki. Larson igazi univerzális filmes: forgatókönyvíró, gyártásvezető, rendező, producer egy személyben. Nevét elsősorban sikeres fantasztikus krimisorozatok tették ismerté, mint pl. a Hatmillió dolláros ember, Galaktika, a harci csillag, vagy a Roger százados a XXV. században. Egyáltalán nincs mit csodálkozni azon, hogy megpróbálta kombinálni a kettőt. Így született meg a magányos bűnüldöző és társa, a beszélő autó. Vagyis a Knight Rider. Az ötletet tett követte és 1981-re már minden készen állt a forgatáshoz, már csak a főszereplőt kellet megtalálni.

Knight Rider új utakon

Knight Rider új utakon

A mai napon egy darabka visszaköszönt gyermekkoromból. Huszonöt év telt el azóta, hogy David Hasselhoff először ült a csillogó fekete Trans Am volánja mögé, s történetük, amely a Knight Rider nevet kapta, négy sikeres évadot élt meg. Az azóta eltelt években számos próbálkozás látott napvilágot a történet feltámasztását illetően, és, valljuk be őszintén, mindegyik csúfos bukás volt. A Knight Rider 2000 túlzottan komoly (és komor) hangulatával, a Team Knight Rider az eredetihez képest kidolgozatlan, felületes karaktereivel és történetvonalával bukott meg, a Knight Rider 2010-ről pedig jobb, ha nem is beszélünk. 2000 óta hallottunk híreket arról, hogy egy új knight Rider film van születőben, nyilatkozott Hasselhoff, nyilatkozott Glenn A. Larson, ám még közel egy évtizedet kellett várnunk, hogy ismét feltűnjön a Knight Rider név a szórakoztatóiparban

Tuti menü